Καλαμάτα: Πρεμιέρα της ταινίας «Άνεμος Ελευθερίας 1821»

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Άνεμος Ελευθερίας 1821» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Ιουλίου, παρουσία σκηνοθέτη και συντελεστών.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το πρώτο ξέσπασμα της Επανάστασης και προς τιμήν του αγώνα των ηρώων της, η Viewmaster, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή την νέα ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Άνεμος Ελευθερίας 1821» σε μια διήμερη γιορτή στην Καλαμάτα, την πόλη που πραγματοποιήθηκε η ληξιαρχική πράξη της γέννησης της Ελλάδας.

Μία μοναδική μυθοπλαστική ταινία μεγάλου μήκους που ετοιμάστηκε και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της επετείου. Συνδυάζεται η μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ, ώστε να ενσωματωθούν στον έργο οι αιτιακές σχέσεις της ιστορικής έρευνας αλλά και η αφήγηση της μυθ-ιστορίας, τα ντοκουμέντα της Ιστορίας αλλά και οι ήρωες της μυθοπλασίας.

Η ταινία, ένα από τα παραδοτέα του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας -επινοημένο πρόσωπο- στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί/οδόσημα στο ταξίδι ενός εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.
Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και τη διαπάλη των ιδεών· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος