Καλαμάτα: Πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών δράσεων από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας έχει έτοιμο ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών δράσεων για τη χρονιά 2023-24 το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα Θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4-12 χρόνων, εκπαιδευτικά εργαστήρια-σεμινάρια για όλες τις ηλικίες, θεατρικές παραστάσεις και το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για ΠΑΙΔΙΑ 4-12 χρόνων.
Τα μαθήματα Θεατρικού παιχνιδιού στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ανοίγουν ξανά την αγκαλιά τους σε όλα τα παιδιά. Εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού με πολύχρονη εμπειρία και γνώση, με υπομονή και με αγάπη για τα παιδιά διδάσκουν θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, μίμηση, σωματική έκφραση, ασκήσεις ορθοφωνίας, συγκέντρωσης και χαλάρωσης, δημιουργικά παιχνίδια και εικαστικές κατασκευές.

Τα μαθήματα αρχίζουν την Παρασκευή 29/9/2023 – Τα τμήματα έχουν δημιουργηθεί ως εξής:

  1. Τμήμα Προνηπίων-Νηπίων: κάθε Παρασκευή, ώρα 18.00-19.30
  2. Τμήμα Α’, Β΄ και Γ΄ Τάξης Δημοτικού: Σάββατο ώρα 10-11.50
  3. Τμήμα Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού: Σάββατο 12.00-14.00
    Διδάσκουν η Ηρώ Θεοδώρου και ο Σέργιος Σοφικίτης. Οι εγγραφές αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου κάθε απόγευμα 6.00-8.00, Ευριπίδου 2. Κόστος 25 ευρώ το μήνα . Τα αδέρφια 20 ευρώ. Πληροφορίες καθημερινά και τηλεφωνικές εγγραφές στα τηλέφωνα: 27210 21653, 6977437279, 6971540945.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ για μαθητές Γυμνασίων –Λυκείων.
Το θεατρικό ταξίδι των εφήβων ξεκινά και πάλι, από την δημιουργία ομάδας και την ενεργοποίηση της μέχρι και την δραματοποίηση ενός κειμένου επί σκηνής.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 17.30 με 20.00.
Προβλέπονται πρόβες και μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Απαραίτητη προϋπόθεση η επιθυμία συμμετοχής, η διαθεσιμότητα και η συνέπεια. Δεν χρειάζεται προηγούμενη θεατρική εμπειρία.

ΤΑ ΦΥ(Λ)ΛΑ_ εργαστήρι εφήβων για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα διαπραγματευτεί και θα διερευνήσει τις κοινωνικές ανισότητες μέσα από βιβλία, συνεντεύξεις, ιστορικά ντοκουμέντα και φυσικά τις εμπειρίες των ίδιων των συμμετεχόντων. Ο κύκλος θα κλείσει με μια ανοιχτή παρουσίαση/ καλλιτεχνική δράση διάχυσης. 1η και 3η Τετάρτη του μήνα κατόπιν συνεννόησης 19.00-21.00.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ φοιτητών-φοιτητριών. Για νέους/ες έως 25 ετών.
Η ομάδα φοιτητών προσκαλεί νέους και νέες ενήλικες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την εκφραστικότητα και την φαντασία τους και να αποκτήσουν την εμπειρία του θεάτρου: αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια κίνησης, ενεργοποίηση της φωνής, μελέτη θεατρικών κειμένων είναι κάποια από τα στάδια της διαδικασίας. Οι συναντήσεις ξεκινούν τον Οκτώβρη και ολοκληρώνονται με το ανέβασμα παράστασης τον Απρίλιο. Κάθε Τρίτη 19.00-21.00.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ενηλίκων 55+: “εγώ μπορώ..”, εργαστήρι ενδυνάμωσης της έκφρασης μέσω θεατρικών εργαλείων.
Με το συγκεκριμένο εργαστήριο οι συμμετέχοντες/ουσες διερευνούν τον εαυτό τους, τα όρια και την εκφραστικότητα τους. Στόχος είναι να ανακαλύψουν νέες μορφές επικοινωνίας και σύνδεσης στα πλαίσια της ομάδας. Κάθε Δευτέρα 18.00-20.00.
Το εργαστήριο ολοκληρώνεται τον Μάιο με μία ανοιχτή παρουσίαση.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ενηλίκων 25-55 ετών
Η ομάδα θα “σκαλίσει” διαφορετικά είδη κειμένων, θεματικές και μια παράσταση θεάτρου της επινόησης. Κάθε Δευτέρα 20.00-22.00. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη και ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου με ενδεχόμενη την δημιουργία και υλοποίηση παράστασης και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΑΤΤΑΚΤΟΥΣ ΑΜΚΕ και την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής.
Κάθε Δευτέρα 20.00-22.00. Κόστος συμμετοχής σε κάθε εργαστήρι: 25 ευρώ/ μήνα. Όλα τα εργαστήρια αρχίζουν τον Οκτώβριο.

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ για ενήλικες. Συνεχίζεται και εμπλουτίζεται η Λέσχη Ανάγνωσης για τους λάτρεις του βιβλίου, που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά με επιτυχία, διπλασιάζοντας τις συναντήσεις σε δύο το μήνα. Την δεύτερη Τετάρτη του μήνα (19.00-21.00) με βιβλίο ελληνικής λογοτεχνίας και την τελευταία Τετάρτη του μήνα (19.00-21.00) με βιβλίο ξένης λογοτεχνίας. Η λειτουργία της Λέσχης αρχίζει το μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19.00 η συνάντηση φιλαναγνωσίας θα γίνει με θέμα τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00 με το βιβλίο “Καθώς ψυχορραγώ” του Φώκνερ.

Τέλος, οι δύο επόμενες δράσεις από την Πειραματική Σκηνή, είναι η επανάληψη της θεατρικής παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και η δημιουργία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί στις 16-24 Οκτωβρίου 2023.

Καλαμάτα: Πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών δράσεων από την Πειραματική Σκηνή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος