Καλαμάτα: Πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα με τον ΕΟΣ

Την Κυριακή (6 Ιουνίου) ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας προγραμματίζει πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα που αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου.

Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

– Ώρες πορείας περίπου 6 και βαθμός δυσκολίας 2.
– Θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν μικρότερης διαδρομής με βαθμό δυσκολίας 1 (κατάλληλη για αρχάριους).

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ.
Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8:00 το πρωί. Για τη μετακίνηση, πέρα από τα οχήματα του συλλόγου, θα χρησιμοποιηθούν και ιδία μέσα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλ. του συλλόγου 27210-97733 και στο συντονιστή Γιούργα Γιάννη (6973855766).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος