Καλαμάτα: Πεζοπορία με τον Ορειβατικό Σύλλογο στο Μυστρά

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι αφιερωμένες στα μνημεία, την Κυριακή (24 Σεπτεμβρίου 2023), ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πεζοπορήσει στη κοιλάδα της Ταϋγέτης και θα επισκεφτεί τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το Μυστρά προς το χωριό Ταϋγέτη περνώντας το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη χτισμένο τον 19ο αιώνα και την εκκλησούλα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μετά την Ταϋγέτη, πορεία στο μονοπάτι προς το Βλαχοχώρι, που δρασκελίζει τη Νεροκαρυά μέσα σε ένα άγριο ορεινό σκηνικό. Πρόκειται για μία διαδρομή που ανταμείβει σε κάθε βήμα με τη φυσική ομορφιά και την ποικιλία των εικόνων. Επιστρέφοντας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, μία από τις σπουδαιότερες καστροπολιτείες της χώρας αλλά και έναν από τους αραιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, που το 1989 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν θα μπορούν να παραμείνουν στο χωριό Νέος Μυστράς και να επισκεφθούν το μουσείο του Αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά που στεγάζεται σε ένα διώροφο πέτρινο κτίριο του 1754 ή να επισκεφτούν την Βυζαντινή Καστροπολιτεία.

Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 3-4 ώρες
Αναχώρηση: από τα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 24/9/2023 και ώρα 07:30 π.μ.
Κόστος εξόρμησης: 15 ευρώ – Κόστος εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο: δωρεάν
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κώστας Κωνσταντόπουλος, τηλ.6942233010.

*Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εξόρμησης, δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό.
*Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος