Καλαμάτα: Περιπατητική performance στο πάρκο του Ο.Σ.Ε.

“Οι ποιητές συνομιλούν” είναι ο τίτλος της περιπατητικής performance που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, την Τετάρτη (12 Οκτωβρίου 2022) στις 18.30.

Λίγα λόγια για την περφόρμανς

..”Ο μικρός μαθητής και ο μεγάλος δάσκαλος” του Γιάννη Αγγελάκα συναντούν “τους τελευταίους“ του Τάσου Λειβαδίτη, την “Μαγδαληνή, το μεγάλο θηλαστικό“ στην “Ωραία Έρημο, την Σάρκα”, της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ. Τελικά “τους βρίσκει η ποίηση“ του Τίτου Πατρίκιου στα “ποιήματα“ του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Αποσπάσματα και ποιήματα από τα παραπάνω βιβλία, συνομιλούν μιας και αναφέρονται στα όρια, στον έρωτα, στον φόβο για την κάθε μορφής απώλειας, στην καθημερινή αναζήτηση της καλής μας πλευράς μέσα μας και μέσα από τα μάτια των άλλων.

Μια τετραμελής ομάδα νέων ενηλίκων αναλαμβάνει να αφηγηθεί τις παραπάνω ποιητικές ιστορίες ενώ προτρέπει μια ομάδα θεατών (έως 25 άτομα) να περιπλανηθεί μέσα στο πάρκο του Ο.Σ.Ε., να δει τον χώρο με άλλα μάτια, να συμπορευτεί, να ακούσει, να αναλογιστεί.

Η περφόρμανς διαρκεί συνολικά 45 λεπτά, πραγματοποιείται στις 18.30 και το σημείο εκκίνησης είναι το άγαλμα “Ζευγάρι” του Θ. Παπαγιάννη στην βορεινή είσοδο του πάρκου, υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας.

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου
Με τους /τις: Ηλία Τζουβάρα, Μιχάλη Κραουνάκη, Βενετία Σύρκου, Αγγελική Κατσικολόγου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τον Φεβρουάριο του 2022 δημιουργήθηκε ξανά στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ένα θεατρικό εργαστήρι για τους φοιτητές/ τριες της πόλης μας με εμψυχώτρια την Γιώλικα Πουλοπούλου. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε τον Ιούνιο με την συγκεκριμένη δράση που αγκαλιάστηκε από το κοινό της πόλης, γι’ αυτό και επαναλαμβάνεται στο φθινοπωρινό πια τοπίο του πάρκου. Αφορμή η έναρξη του νέου κύκλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος