Παζάρι αντικών στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας

Με αντίκες και άλλα όμορφα παλιά αντικείμενα θα πλημμυρίσει για μία ακόμα χρονιά το Μεγάλο Καλντερίμι στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας από σήμερα έως την Τρίτη 9 του μηνα. Πρόκειται για το καθιερωμένο πλέον παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων, που διοργανώνει με επιτυχία κάθε καλοκαίρι το Πρόγραμμα “Για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας” σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Τζίμα Ιμιρζιάδη, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας τόνισε πως «το Παζάρι, λειτουργεί για δωδέκατη συνεχή χρονιά και είναι οργανωμένο σε 26 μεγάλα περίπτερα, πάνω στο υπέροχο πλακόστρωτο. Θα παραμένει ανοιχτό όλη μέρα για το επόμενο 6ημερο (10 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα), ημε συμμετοχή εμπόρων από το Μοναστηράκι και αλλού. Τα εμπορεύματα – παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα – εκτίθενται από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα αποτελώντας αντικείμενο έρευνας, αλλά και τέρψης των επισκεπτών».

Παράλληλα, πλάι στο παζάρι, σε ένα καταπράσινο δημοτικό κήπο, οι διοργανωτές, σε συνεργασία με το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εκθέτουν την ετήσια παραγωγή του τμήματος υφαντικής και ινδικού τελάρου (4, 5, 6 και 7 Αυγούστου). Παράλληλα με τα εκθέματα -φτιαγμένα όλα με ανακυκλωμένα υλικά- οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν υφαντά τέχνης, αλλά και τη διαδικασία της υφαντικής από την αρχή, δηλαδή και τη δημιουργία του νήματος (ξάσιμο-γνέσιμο) και την παραδοσιακή υφαντική σε τελάρο».

Το Μεγάλο Καλντερίμι της Κυπαρισσίας, (με μέγιστο πλάτος 10 περίπου μέτρων) είναι από άσπρη, τοπική, πελεκητή πέτρα και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου (3 χιλιόμετρα συνολικό μήκος) λιθόστρωτων καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Βρίσκεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος