Καλαμάτα: Παρουσίασε επίσημα τον Σάκη Τσιώλη που επιστρέφει με στόχο την άνοδο στη Super League1

Το πλάνο της διοίκησης, όπως του το ανέλυσε και ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Πρασσάς, παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο 62χρονος θεσσαλός προπονητής, Σάκης Τσιώλης, ο οποίος επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της πόλης ύστερα από 18χρόνια.

Ο κ. Τσιώλης αναφέρθηκε ειδικότερα στο τρίπτυχο:

– Στροφή στο ντόπιο στοιχείο από την “Μαύρη Θύελλα”.

– Αξιολόγηση του ρόστερ.

– Προώθηση παιδιών από την Ακαδημία με προοπτική τριετίας, η οποία αφορά στη συνεργασία και όχι τον στόχο της ανόδου στη Super League, ο οποίος έχει τεθεί από την πρώτη σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα από την διοίκηση της “Μαύρης Θύελλας” και ο ίδιος στις δηλώσεις του μίλησε για τις προοπτικές της ομάδας της Καλαμάτας, την αγάπη του κόσμου που ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτόγνωρη, και μίλησε για τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει η δεύτερη παρουσία του στον μελανόλευκο πάγκο μετά από 17 χρόνια τη σεζόν 2004-2005. Τον Σάκη Τσιώλη καλωσόρισαν στην ομάδα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Παπασταμάτης, οι μέτοχοι, Κώστας Βεργής, και Γιώργος Ράλλης και ο εκτελεστικός διευθυντής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος.
Από τις τοποθετήσεις, τόσο του Σάκη Τσιώλη όσο και των ιθυνόντων της ομάδας, διαφάνηκε μία σαφή στροφή στο τοπικό στοιχείο.
Καταρχήν ή στόχευση του νέου τεχνικού της ομάδας σε ότι έχει να κάνει με τη στελέχωση του προπονητικού τιμ, είναι να γίνει από καλαματιανούς διπλωματούχους προπονητές, ενώ μετά από σχετική ερώτηση ο νέος τεχνικός της “Μαύρης Θύελλας” στάθηκε και στο θέμα των Ακαδημιών τονίζοντας, πως θα υπάρξει αξιολόγηση με στόχευση τα παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Στο θέμα της ενίσχυσης του τοπικού στοιχείου στάθηκε και ο μέτοχος της ομάδας, Κώστας Βεργής, στο καλωσόρισμα του στον νέο τεχνικό, αναφέροντας μετά από ερώτηση πως η επιλογή του έγινε αφού η ομάδα είχε επαφές και με άλλους κορυφαίους τεχνικούς. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε την τεχνογνωσία ώστε να φέρουμε την άνοδο.
“Η Καλαμάτα είναι δεδομένο πως θα πρωταγωνιστήσει”, τόνισε ο έμπειρος τεχνικός με τις περισσότερες από 700 παρουσίες σε αγώνες Εθνικών κατηγοριών.

Μιλώντας για το ρόστερ της νέας σεζόν ο Σάκης Τσιώλης επισήμανε πως η ομάδα είναι έτοιμη κατά 70 με 80% και θα γίνουν τέσσερις –πέντε πολύ δυνατές προσθήκες, για να πλαισιώσουν τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Έχει σχηματίσει άποψη για τους περισσότερους, ενώ τους υπόλοιπους θα τους δει μέχρι το Σαββατοκύριακο και, όπως έχουμε αναφέρει, θα πραγματοποιήσει και εργομετρικά τεστ που θα δώσουν σημαντικά στοιχεία, μέσα από τα οποία θα προσαρμόσει την προετοιμασία αλλά και το αγωνιστικό στυλ που θέλει να προσδώσει στην ομάδα.

Η πρώτη γνωριμία με το ποδοσφαιρικό τμήμα θα γίνει σήμερα το πρωί στα Παλιάμπελα όπου θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση του ρόστερ, ενώ παράλληλα αυτές τις μέρες θα τρέξουν και οι επαφές με τους υποψήφιους συνεργάτες του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος