Καλαμάτα: Παρουσία του Π. Πικραμμένου και 9 Μητροπολιτών ο εορτασμός της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει η Καλαμάτα, την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή».

Σήμερα Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ., στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού/

Αύριο  Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στις 7 π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Ακολούθως και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Για τους φετινούς εορτασμούς μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος καί Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος αυτής και πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ θα παραστούν Εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος