Καλαμάτα: Παράσταση του Ωδείου για το Θ. Κολοκοτρώνη

Με ιστορίες που καλύπτουν το φάσμα της ζωής του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννησή του ως το θάνατό του, συνεχίζεται το “φθινοπωρινό ταξίδι” του Δημοτικού Ωδείου την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 20:30 στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Ο Δημήτρης Προύσαλης, αφηγητής, σε συνεργασία με τον μουσικό Φίλιππο Πλακιά, θα παρουσιάσουν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά, με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά και σε στίχους Δημήτρη Φιλελέ.

Το περιεχόμενο των ιστοριών προέρχεται από προφορικές λαϊκές παραδόσεις, Αισώπειους μύθους και διδακτικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά, περιστατικά από πηγές απομνημονευμάτων, επιστολική αλληλογραφία και μαρτυρίες, ιστορίες που καλύπτουν τη ζωή του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών “σΤης ελιάς το δάκρυ” και των δράσεων του Δ.Ω.Κ. για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις άγνωστες ιστορίες του Γέρου του Μοριά, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 27210-21881 κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή ή να στείλουν ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimodkal@gmail.com.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος