Καλαμάτα: Παραδόθηκε στον Π. Νίκα η μελέτη ανακαίνισης του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας

Παραδόθηκε χθες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η μελέτη ανακαίνισης του κτηριου του διοικητηρίου στην Καλαμάτα από την εταιρεία ΤΕΜΕΣ.

Όπως σημείωσε ο κ.Νίκας μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της πλήρους ανακαίνισής του, το κτήριο θα είναι ανεξάρτητο ενεργειακά και απολύτως φιλικό προς τους εργαζόμενους σε αυτό, αλλά και προς τους πολίτες που θα το επισκέπτονται.

“Έχουμε διασφαλισμένη πίστωση 10,7 ευρώ μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι επιδιώκεται η άμεση δημοπράτηση του έργου, προκειμένου η ανακατασκευή του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας να έχει ολοκληρωθεί μέσα στη θητεία της νυν περιφερειακής Αρχής.

Ο φάκελος, που παραδόθηκε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση του κτηρίου του διοικητηρίου, την πολεοδομική άδεια για τις εργασίες, που θα γίνουν σε αυτό με όλα τα σχέδια και τις μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική), καθώς επίσης και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με όλα τα οικονομικά στοιχεία. Η μελέτη προβλέπει εκτός όλων των άλλων παρεμβάσεων και την αφαίρεση όλων των στοιχείων αμιάντου που απομένουν στο κτήριο, όπως επίσης και την καθαίρεση των κατασκευών που έχουν γίνει στον 6ο όροφο, έτσι ώστε αυτό να επανέλθει στο αρχικό του σχέδιο. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης, το κτήριο επιδιώκεται να έχει μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα και ως εκ τούτου προωθείται η χρήση φωτοβολταϊκών ή ακόμα και γεωθερμίας για τις ενεργειακές του ανάγκες.

Παράλληλα, θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑμεΑ, σε όλους τους χώρους του. Η μελέτη προτείνει επίσης καλύτερη διασύνδεση του κεντρικού κτηρίου με το αμφιθέατρο, το οποίο κι αυτό θα εκσυγχρονιστεί, όπως και ο περιβάλλων χώρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος