Kαλαμάτα: Οριακή η κατάσταση στην κλινική Covid του νοσοκομείου – Έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο για τα αυξημένα κρούσματα

Ξεπέρασε τα όρια της η κλινική Covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας μετά την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού που επιβεβαιώνονται καθημερινά και κατά δεκάδες εδώ και πολλές εβδομάδες στη Μεσσηνία.

Αυτή τη στιγμή μετά και τα νέα εξιτήρια που δόθηκαν χθες (12/8/2021) στην κλινική Covid του νοσοκομείου, νοσηλεύονται 33 ασθενείς, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Τρίπολης και της Σπάρτης – σε πρώτη φάση των καταγόμενων από κει – ενώ η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ασθενείς με καρονοϊό να διακομίζονται και σε άλλα νοσοκομεία όπως στην Πάτρα ή το Αγρίνιο ενώ οι ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης θα διακομίζονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου της Αχαΐας.

Χθες ένας 88χρονος που νοσηλευόταν για μέρες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας έχασε τη μάχη για τη ζωή ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μεσσηνία ακόμα 74 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τα νέα δεδομένα που καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή μας αλλά και δράσεις και ενέργειες που μπορούν να υλοποιηθούν με σκοπό την ανάσχεση της ανοδικής τάσης που αποτυπώνεται, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χθες στο Δήμο Καλαμάτας, παρουσία εκπροσώπων των υγειονομικών φορέων της περιοχής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, ο Δ/ντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος, ο αν. προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Αντωνόπουλος και η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Δήμητρα Ψαρούλη. Επίσης από το Δήμο, οι Αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης, Γιώργος Φάβας και Αναστάσιος Σκοπετέας, η Γενική Γραμματέας Μαρία Νταμάτη, η αν. Γεν. Διευθύντρια Σταυρούλα Αγρίου και ο ιατρός εργασίας Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας επεσήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη, εφιστώντας την προσοχή για την συνέχεια, καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων. Αναφέρθηκε δε και στα στοιχεία από την τελευταία μέτρηση στο Βιολογικό Καθαρισμό όπου και εμφανίστηκαν 19.000 ιικά αντίγραφα ανά λίτρο λυμάτων.
Η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι υπάρχει και σενάριο για τη β’ φάση, δηλαδή την κατάργηση άλλων κλινικών και τη μετατροπή τους σε κλινικές covid, κάτι που την περίοδο αυτή λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας στην περιοχή δεν έχει προκριθεί. Ενημέρωσε πως το 98% των περιστατικών που οδηγούνται στο Νοσοκομείο, είναι ανεμβολίαστοι, ενώ παρουσίασε και στοιχεία σχετικά με τις εισαγωγές στην κλινική covid λέγοντας πως τον Ιούνιο έγιναν 52 εισαγωγές, τον Ιούλιο 83 ενώ μόλις το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου ο αριθμός των ατόμων που χρειάστηκε να νοσηλευτεί ανέρχεται σε 74.
Προβληματισμό προκάλεσαν επίσης τα στοιχεία και για τη μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών, με τον Διευθυντή του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτη Κατσαφάδο να αναφέρει ότι γίνονται περί τους 200 εμβολιασμούς ανά ημέρα, ωστόσο οι περισσότεροι αποτελούν τη β’ δόση, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν και αρκετές ακυρώσεις.
Τέλος όσον αφορά τους ελέγχους και τα κρούσματα που καταγράφονται από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, υπήρξε η ενημέρωση από τον κ. Βλαχοδημητρόπουλο πως το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου έχουν καταγραφεί 450 θετικά κρούσματα, όταν τον Ιούλιο σημειώθηκαν 77 και τον Ιούνιο 116.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος