Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο Ολοκαυτώματος

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή στο ξενοδοχείο Elite City Resort, το Διεθνές Συνέδριο Ολοκαυτώματος, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η Διεθνής Επιτροπή δια την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, κεντρικός ομιλητής ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Το ήθος της Ορθοδοξίας έναντι του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας».

Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο Ολοκαυτώματος

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του, έκανε λόγο για έλλειψη μιας αποτελεσματικής δράσης, ικανής να εμπνεύσει ουσιαστικά τον τρόπο διαχείρισης της ίδιας της ζωής, η οποία καθιστά την κοινωνία ηθικά ελλειμματική γι’ αυτό και συνεχίζονται τα Ολοκαυτώματα και οι Γενοκτονίες. Συνάμα υποστήριξε ότι η Ορθοδοξία μπορεί να προσφέρει πολλά και η επιτυχία της έγκειται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών, με σκοπό την πραγμάτωση ενός βιώσιμου μοντέλου μιας κοινωνίας εμποτισμένης από τις αρχές του ήθους της.

Τέλος, σημείωσε ότι τα Ολοκαυτώματα και οι Γενοκτονίες θα πάψουν να υπάρχουν όταν απορρίψουμε έμπρακτα κάθε είδους ρατσισμό, ξενοφοβία και απομονωτισμό, στοιχεία ξένα προς το ήθος της Ορθοδοξίας και προς κάθε υγιή θρησκευτικό πολιτισμό.

Η συγκεκριμένη ημέρα εργασιών ήταν αφιερωμένη στην ανθρωπογεωγραφία του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών, με συντονίστρια την Φωτεινή Τομαή, πρέσβη Ε.Τ.

Και κατά τις 3 ημέρες των εργασιών ακούστηκα και άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος