Καλαμάτα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (29/9 – 10/10), παρά τις δύσκολες συνθήκες, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία.

Πήραν μέρος 24 θίασοι με 56 καλλιτέχνες του κουκλοθέατρου που έδωσαν 42 παραστάσεις, επίσης πραγματοποιήθηκαν 3 δημιουργικά εργαστήρια, 2 μεγάλα δρώμενα και δημιουργήθηκαν 3 εκθέσεις με θεατρικές κούκλες.

Τα πρωινά, 1.347 μαθητές από 30 σχολεία της Μεσσηνίας παρακολούθησαν παραστάσεις, και τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα 3.000 περίπου θεατές από Μεσσηνία αλλά και από την υπόλοιπη Νότια Ελλάδα προσήλθαν και είδαν παραστάσεις, και πλήθος κόσμου συμμετείχε στα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους της Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου φέτος ταξίδεψε και εκτός Καλαμάτας στα θεματικά Μουσεία Δημητσάνας, Στυμφαλίας και Βόλου, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, και στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα θεατρικών Σπουδών.

Πάνω από 30 εθελοντές προσέφεραν εργασία στην οργάνωση και στην ομαλή λειτουργία του Φεστιβάλ, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας των θεατών και των καλλιτεχνών.

Το φετινό φεστιβάλ στήριξαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Ραντεβού δόθηκε για του χρόνου, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος