Καλαμάτα: Όλα έτοιμα για το 2ο φοιτητικό συνέδριο από το Τμήμα Λογιστικής σε συνεργασία με τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας

Το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής σε συνεργασία με τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με την υποστήριξη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων “∆ιοίκηση και Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός για Στελέχη ∆ημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα” και “ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική” διοργανώνει το 2ο Φοιτητικό Συνέδριο με τίτλο:  

«Ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου και η αξία της εταιρικής διακυβέρνησης, ως στοιχεία ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων»

Το Φοιτητικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου και ώρα 11:00-18:00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο.

Στόχοι του συνεδρίου είναι:

  1. Η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών νέων ερευνητών και φοιτητών όλων των βαθμίδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες),
  2. Η παροχή ομιλιών από προσκεκλημένους ομιλητές και ακαδημαϊκούς ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, ελεγκτικής, εταιρικής διακυβέρνησης και διασύνδεσης του πανεπιστημίου με ξένα πανεπιστήμια,
  3. Η παροχή ομιλιών από προσκεκλημένα στελέχη εταιρειών και κοινωνικών φορέων σε θέματα επιχειρηματικότητας, ESG, εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης,
  4. Η διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και η γνωριμία τους με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, στα πλαίσια της Ημέρας Καριέρας.
  5. Η διοργάνωση σεμιναρίων από το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης με αντικείμενο την ανάπτυξη των soft skills και τη διαμόρφωση της επαγγελματικής εικόνας των φοιτητών.
  6. Η διοργάνωση business και investment games από στελέχη εταιρειών και καθηγητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπου οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, να αναπτύξουν soft και hard skills, αναγκαία για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, θα δοθούν βραβεία στου φοιτητές που θα επιτύχουν τις καλύτερες επιδόσεις στα business και investment games.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Φοιτητικού Συνεδρίου (https://fs.accfin.uop.gr/).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος