Καλαμάτα: Οι προβολές του Μαρτίου στην Κινηματογραφική Λέσχη

Οι προβολές του Μαρτίου στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse έχουν θέμα “Φωτογραφία και Κινηματογράφος”, δύο εκφραστικά μέσα εκ διαμέτρου αντίθετα. Στατικότητα από τη μια, κίνηση από την άλλη, με κοινό όμως πρόγονο.

Το αφιέρωμα αυτό ξεκινά με τη νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου “ANIMAL” (6/3), με αφορμή τον Χρυσό Αλέξανδρο και τη διάκρισή της για τη φωτογραφία της στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πολλές ταινίες έχουν κατά καιρούς διεκδικήσει τον τίτλο του κινηματογράφου γρίφου, ελάχιστες όμως, τον έχουν κατακτήσει, τόσο θριαμβευτικά, όσο το “BLOW UP” του Μικελάντζελο Αντονιόνι (13/3), με πρωταγωνιστή έναν επιτυχημένο φωτογράφο μόδας και μια τυχαία φωτογραφία.

Το νέο τολμηρό ντοκιμαντέρ της Λόρα Πόιτρας “ΟΛΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ” (20/3), τολμά μια θαρραλέα βιογραφική προσέγγιση της φωτογράφου Ναν Γκόλντιν, μιας έντονα πολιτικοκοινωνικά ενεργής προσωπικότητας.

Ο επίλογος της ενότητας, η ταινία του Κρις Μαρκέ LA JETEE (27/3), ένα πειραματικό φιλμ διάρκειας 28 λεπτών, που αποτελείται από 410 ασπρόμαυρες φωτογραφίες εξπρεσιονιστικής αισθητικής και η ταινία του Αλέν Ρενέ “Χιροσίμα αγάπη μου”, ένα ημερολόγιο κοσμικής μνήμης, όπου η πραγματικότητα διακόπτει συνεχώς την μυθοπλασία πριν και οι δύο αυτές αντίρροπες καταστάσεις γίνουν ένα.

Η ενότητα του Μαρτίου Φωτογραφία και Κινηματογράφος πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας.

21:00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτέκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

Επίσης, από 26/03/2024 μέχρι 31/03/2024 θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογράφου Καλαμάτας, με ταινίες από όλο τον κόσμο για παιδιά και εφήβους. Περιλαμβάνει εκπαιδευτική ζώνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς, διαγωνιστικό τμήμα και πολλές εκπλήξεις. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος