Καλαμάτα: Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης

H Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει με ενθουσιασμό στο 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, προβάλλοντας στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων με ελεύθερη είσοδο την μεταγλωττισμένη ταινία “Χωρίς Οικογένεια” του Antoine Blossier που βασίζεται στο καταπληκτικό μυθιστόρημα του Hector Malot.

O Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, την ευγενική Mrs. Barberin, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Remi σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του. Με παρέα τον πιστό του σκύλο Capi και τη μικρή μαϊμού Joli-Coeur, ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.

Με μια αφήγηση που υποστηρίζεται από μια ζηλευτή καλλιτεχνική διεύθυνση , με πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, την αρμονική συμβίωση φωτισμού και κάμερας, αλλά και από το πρωταγωνιστικό δίδυμο η ταινία ξεχωρίζει. Από τον 13χρονο Maleaume Paquin , μέχρι τον εξαιρετικό Daniel Auteuil , ο οποίος πέρα από πειστικός, προφανώς θέλει να μοιραστεί μαζί μας την ενέργεια και την καλοσύνη αυτού του ανθρώπου που καταστράφηκε από ένα βαρύ μυστικό , ενώ το δίδυμο που σχηματίζει με τον εκπληκτικό Paquin με το αγγελικό πρόσωπο βοηθά την ταινία να σου “πουλήσει” ένα συναίσθημα μακριά από ένα ακόμα “misérabilisme”, δίνοντας μία μαγική διάσταση στις πιο λυπητερές αλήθειες και μία επική αίσθηση στις ταινίες εποχής.

Και εδώ είναι όλα τα στοιχεία που κάνει αυτή την επιτυχημένη προσαρμογή ενός γαλλικού βιβλίου βαριάς λογοτεχνικής κληρονομιάς, ένα μαγευτικό και επικό παραμύθι στην πιο αγνή φόρμα του είδους κατάλληλο για ηλικίες από 6 ετών και άνω.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Χωρίς Οικογένεια – Rémi sans famille
Family | K-6 | Μεταγλωττισμένο | 2018 | Fr | 105΄
σκηνοθεσία: Antoine Blossier
παίζουν: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen
21:00 | Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ – Πάρκο Ευκαλύπτων | Είσοδος Ελεύθερη

* Κατά την είσοδο θα δίδεται κουπόνι με αριθμό, λόγω περιορισμένων θέσεων, ενώ για την εύρυθμη λειτουργία της εκδήλωσης και προκειμένου να τηρηθούν τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα, παρακαλούνται τα παιδιά να συνοδεύονται από μέχρι έναν ενήλικα κατά περίπτωση.

Την Πέμπτη ( 30 Ιουλίου) συνεχίζονται οι σταθερές προβολές της Λέσχης με την ταινία “Κουζίνα με ψυχή” (πρωτότυπος τίτλος: Soul Kitchen).

Ο νεαρός, Ελληνο-Γερμανός Ζήνος Καζαντζάκης (Αδάμ Μπουσδούκος) μοιάζει να βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Το εστιατόριο που διατηρεί στο Αμβούργο πάει από το κακό στο χειρότερο με κίνδυνο να βάλει λουκέτο από τις υγειονομικές υπηρεσίες, ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση και παράλληλα η φίλη του (Ναντίν) μετατίθεται στη Σαγκάη. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, ο μικρότερος του αδελφός (Ηλίας) και ταυτόχρονα αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν ιδιόρρυθμο σεφ (Σάιν).

Πιο ελληνική από πολλές ελληνικές ταινίες αποδεικνύεται η δημιουργία του Φατίχ Ακίν, που αποτελείται από δεκάδες επιμέρους συγκινητικά και κωμικά κομμάτια δοσμένα μέσα από μια κυμαινόμενη αφηγηματική δομή. Η ταινία υμνεί τις αξίες των μεταναστευτικών κινημάτων όπως είναι η πίστη, η φιλία και η ανάγκη για επιβίωση.

Ο Φατίχ Ακίν κερδίζει λοιπόν το στοίχημα, η κωμωδία του δεν θα σε κάνει να δακρύσεις από τα γέλια αλλά η εξυπνάδα και η ευελιξία της θα σε κάνει αν μη τι άλλο να την απολαύσεις.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΨΥΧΗ – SOUL KITCHEN
Comedy, Drama | K-15 | 2009 | Ro, Fr | 102’
σκηνοθεσία: Fatih Akin
παίζουν: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan
21:30 | Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος