Καλαμάτα: Οι προσεχείς δράσεις της Πειραματικής Σκηνής

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ανοίγει τα φτερά της δημιουργικής της πορείας επανακάμπτοντας και παρουσιάζει τις καινούργιες θεατρικές δράσεις της για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο με δύο θεατρικές δράσεις που θα υλοποιηθούν το καλοκαίρι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021.

1. Τρίτη 6 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, «Ο Καραγκιόζης στο Βυθό» του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου. Μια παράσταση θεάτρου Σκιών που γίνεται υπό την Αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής, σε ένα πρωτότυπο έργο γραμμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, με στόχο να θίξει τον κίνδυνο μόλυνσης και ρύπανσης των θαλασσών.

2. Κυριακή 5 έως Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση της εφηβικής ομάδας της Πειραματικής Σκηνής με τίτλο « Οι Τελευταίες Μαύρες Γάτες», ένα έργο του οποίου η ιδέα βασίζεται στο σπουδαίο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Η τελευταία μαύρη γάτα».

Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας στις 4 Αυγούστου, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων με μία παράσταση κουκλοθέατρου.

Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες και το αναλυτικό πρόγραμμα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο αρχίζει στις 29 Σεπτεμβρίου και ρίχνει αυλαία στις 10 Οκτωβρίου. Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος 29 θίασοι και θα παρουσιάσουν 49 παραστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος