Καλαμάτα: Οι περιπέτειες του Buster Keaton «πλημμύρισαν» με μελωδίες και γέλιο το προαύλιο της ΕΡΤ

Με υπέροχες μελωδίες, άφθονο γέλιο, πολύ κόσμο και κυρίως παιδιά, «πλημμύρισε» χθες το βράδυ, Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, (21/6) το προαύλιο της ΕΡΤ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο της Πόλης.

Το μουσικό σύνολο “Moving Band” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με μουσική που ξεχείλιζε από ζωντάνια, «έντυσε» με υπέροχες μελωδίες τα ατέλειωτα κυνηγητά του Buster Keaton, του μάγου του βωβού κινηματογράφου, ταινίες του οποίου παρουσίασε η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη/ Filmhouse.

Το σύνολο “Moving Band” αποτελείται από τους: Γιώργο Παυλάκο – φλάουτο με ράμφος εβραϊκή άρπα και μπουρμπουλήθρες Σταύρος Τσότρας – φαγκότο και καραμούζα Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου – ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες Κατερίνα Μηλιαρέση – άλλο ένα βουνό από κρουστά, σφυρίχτρες και μπουρμπουλήθρες Στάθης Γυφτάκης – πιάνο, παιδικό ξυλόφωνο και μπουρμπουλήθρες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:30 με προβολές από μια ενότητα κινουμένων σχεδίων (κατάλληλη για ηλικίες από 4 ετών και πάνω) με θέμα «Μουσικοί και Φίλοι» γεμάτη γέλιο με επιμέλεια του Βασίλη Παπαευσταθίου της Filmhouse/Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Παράλληλα, η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας , παρουσίασε στο χώρο έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πορτρέτο».

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022, σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και την υποστήριξη της ΕΡΤ Καλαμάτας και της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας (Φ.Ο. ΚΑΛ.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος