Καλαμάτα: Οι παράλληλες εκδηλώσεις του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Η τέχνη του κόμικ, γνωστή και ως Ένατη Τέχνη, πρωταγωνιστεί στις παράλληλες εκδηλώσεις του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που θα διεξαχθεί από 18 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης Α49 διεθνής έκθεση κόμικ με τίτλο: “Η 7η Τέχνη συναντά την 9η” με έργα πολύ σημαντικών δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε επιμέλεια της δημιουργικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικ του περιοδικού “Βαβέλ”.

Παράλληλα, δύο από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, ο Γιώργος Μπότσος και ο Andrea Bruno, θα ενώσουν τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία τους σε ένα masterclass-συνάντηση κορυφής για την σχέση των κόμικς με τον κινηματογράφο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση του νέου graphic novel του Soloup “21: Η μάχη της πλατείας” στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

19 Ιουνίου με 5 Ιουλίου, Χώρος Τέχνης Α49
Διεθνής έκθεση κόμικ “Η 7η Τέχνη συναντά την 9η”
Στην έκθεση, 7 διακεκριμένοι δημιουργοί, δίνουν με τα έργα τους τη δική τους ερμηνεία στην έννοια της διεκδίκησης της Ελευθερίας, βασική θεματική της φετινής διοργάνωσης του ΔΦΝΠ.
Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, στις 19:30, στον Α49 (Αναγνωσταρά 49) και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021. Ώρες λειτουργίας: 16:00-21:00.

20 Ιουνίου 8 μ.μ. Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων
Παρουσίαση του graphic novel, “21: Η μάχη της πλατείας”, του Soloup
Στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος “Διεκδικώντας την Ελευθερία” καθώς και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, παρουσιάζει για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το νέο graphic novel του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) για το 1821 με τον τίτλο «21- Η μάχη της πλατείας».

26 Ιουνίου: Masterclass με τον Γιώργο Μπότσο & τον Andrea Bruno
Ο γνωστός Έλληνας δημιουργός, Γιώργος Μπότσος, και ο διεθνούς φήμης Ιταλός Andrea Bruno, θα παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον masterclass σε δύο ενότητες, με τίτλο: “Χάρτινος κινηματογράφος – Σκηνοθετώντας μία σελίδα κόμικς”, για τη σχέση των κόμικς με τον Κινηματογράφο, τη φύση της σελίδας κόμικς ως εικαστικής αφήγησης και τη λειτουργία της διαδοχής ή αλληλουχίας των εικόνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος