Καλαμάτα: Οι δράσεις του Δημοτικού Ωδείου τον Φεβρουάριο

Μετά τις απόλυτα επιτυχημένες δράσεις του, τον Ιανουάριο, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ετοιμάζεται για τις δράσεις του Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο (3 Φεβρουαρίου 2024), στις 20:00, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας μία συναυλία Μουσικής Δωματίου, που ταυτόχρονα αποτελεί και τις απολυτήριες εξετάσεις της ταλαντούχου σπουδάστριας του Δ.Ω.Κ. Ζωής Κατσαπάρα. Η Ζωή θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου για βιολί, φλάουτο με ράμφος και πιάνο του G.Ph. Telemann, καθώς και σονάτες για βιολί και πιάνο των W.A. Mozart και L.v. Beethoven στο πλαίσιο των απολυτηρίων εξετάσεών της από την τάξη Μουσικής Δωματίου του καθηγητή Λουκά Γεώργα. Συνεργάζονται μαζί της οι Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου (φλάουτο με ράμφος), Δημήτρης Αδαμόπουλος (πιάνο) και ο καθηγητής της, Λουκάς Γεώργας (πιάνο)
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το Σαββατοκύριακο (10 & 11 Φεβρουαρίου 2024), το Δ.Ω.Κ. θα φιλοξενήσει, για ένα διήμερο σεμινάριο τον μαέστρο και τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Μόνιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϊρόιτ, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, θα διδάξει τους σπουδαστές μονωδίας του Δ.Ω.Κ. τα μυστικά της Μπαρόκ και Κλασικής φωνητικής μουσικής.

Την Κυριακή (11 Φεβρουαρίου 2024), στις 12:00, επιστρέφουν στο Δημοτικό Ωδείο τα Παραμύθια της Κυριακής με την Χριστίνα Δίμιζα και την Λίλλυ Τριαντάρη. Παραμύθια για παιδιά από 5 έως 95 χρονών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Την Δευτέρα (19 Φεβρουαρίου 2024), στις 20:30 έχουν σειρά τα “Παραμύθια Σοφίας” για ενήλικο κοινό και πάλι με την Λίλλυ Τριαντάρη και την Χριστίνα Δίμιζα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το Σάββατο (24 Φεβρουαρίου 2024), η αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. θα μετατραπεί σε καλλιτεχνικό καφενείο, με μια βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ μουσική. Το κουιντέτο της τζαζ τραγουδίστριας Σοφίας Μπράιλα, θα μεταφέρει το κοινό σε άλλες εποχές με γνωστά τζαζ standards.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

και τέλος, καθώς φέτος είναι δίσεκτο έτος, δεν θα μπορούσε να αφήσει το Ωδείο “ανεκμετάλλευτη” την 29η Φεβρουαρίου.
Ο ειδικός στην παλαιά μουσική, δηλαδή στην μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, Δημήτρης Κούντουρας, θα μεταδώσει τους σπουδαστές φλάουτου και φλάουτου με ράμφος τα μυστικά της μουσικής του G.Ph. Telemann.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος