Καλαμάτα: Ο «Κύκλος της Τέχνης» από το KaDISS

Ο «Κύκλος της Τέχνης» είναι ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Θεάτρου Καλαμάτας (KaDISS), που προσκαλεί φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών να επαναπροσεγγίσουν ή να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα, την δική τους τέχνη αλλά και την τέχνη γενικότερα, καθώς και να αναπτύξουν νέες τεχνικές και ευρύτερες προοπτικές.

Ο «Κύκλος της Τέχνης» θα ανοίξει το Μάιο με μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που θα μεταδοθούν ζωντανά από την Καλαμάτα, παρουσιάζοντας, σε τρία διαφορετικά σεμινάρια, τη διαδικασία σχεδιασμού κοστουμιών για το θέατρο, την δουλειά ενός σκηνογράφου και τον ρόλο ενός δραματουργού στη θεατρική παραγωγή. Κλείνοντας το έτος, θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση από μια καταξιωμένη πρωτοποριακή θεατρική ομάδα.

Όλα τα σεμινάρια / webinars θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα για συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων και είναι δωρεάν.

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά από την Καλαμάτα τη Δευτέρα 24 Μαΐου, ώρα: 20.00 (ώρα Ελλάδος) και θα είναι μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του KaDISS, σκηνοθέτη Andrew Visnevski και της σχεδιάστριας Ρούχων Nathalie Bries.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν έως και 30 συμμετέχοντες – βάση βιογραφικού/αίτησης με προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου.
Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι 90 λεπτά (συμπεριλαμβάνεται και χρόνος ερωτήσεων 30 λεπτών) και η γλώσσα είναι η Αγγλική.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι/νες πρέπει να στείλουν ένα email με το βιογραφικό τους συνημμένο (info@kalamatadrama.com) και μια σύντομη παράγραφο που να εξηγεί γιατί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό σεμινάριο και στη συνέχεια θα λάβουν απάντηση και θα δοθούν οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Αποκλειστικός χορηγός του “Κύκλου της Τέχνης” είναι το Ίδρυμα BAREVA του Λίχτενσταϊν, το οποίο στηρίζει και το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2021 / KaDISS 2021.
O “Κύκλος της Τέχνης” και το KaDISS είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Θεατρικού Οργανισμού Theatre Alive

Στοιχεία Επικοινωνίας:
tel: +030 695 5933407
site: www.kalamatadrama.com
Fb page: Kalamata Drama International Summer School
Twitter: Kalamata_Drama
Instagram: Kalamata_drama

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος