Με λαμπρότητα θα εορτασθούν μεθαύριο Παρασκευή (6 Ιανουαρίου 2023), τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο, θα τελέσει την πανηγυρική θεία Λειτουργία και εν συνεχεία την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού (10.15 π.μ.), στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Παραλίας Καλαμάτας.
Ακολούθως και ώρα 11.00 π.μ., θα προστεί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως, έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου.
Αγιασμός των υδάτων επίσης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη (5 Ιανουαρίου 2023) στις 5.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Νωρίτερα στις 4.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος