Καλαμάτα: Ο Aniello Desiderio σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα παρουσιάσει την Κυριακή (18 Ιουνίου 2023) στις 20.00 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, μια μοναδική συναυλία με έργα Ισπανών συνθετών. Το φαινόμενο της κιθάρας ο Aniello Desiderio έρχεται για ένα μοναδικό ρεσιτάλ.

O Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Η παρουσία του Ιταλού σολίστ αποτελεί τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται δεκαοκτώ Ά Βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και επτά προσωπικοί δίσκοι. Έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα», «ιδιοφυΐα», «ο Ορφέας της κιθάρας, «ο κιθαρίστας του αιώνα», «το φαινόμενο της κιθάρας». Η πρώτη παρουσία του σπουδαίου σολίστ εκτός συνόρων λαμβάνει χώρα το 1989 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας του. Έκτοτε, έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου καλεσμένος στα σπουδαιότερα Φεστιβάλ μουσικής. Έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου του Βερολίνου, την Φιλαρμονική Δωματίου της Βαυαρίας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ κ.ά.

Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquín Rodrigo, Fantasía para un gentilhombre (Φαντασία για έναν ευγενή).

Στο πιάνο συνοδεύει ο σολίστ – καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας – Λουκάς Γεώργας.

*Προπώληση εισιτηρίων (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 11:00-13:00 & 18:00-20:00 & στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 15:30-21:00.

Καλαμάτα: Ο Aniello Desiderio σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος