Καλαμάτα: Νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου με τον Ευκλή

Νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου στα 2407 μ. από την μεριά της Σπάρτης και το Καταφύγιο Ταϋγέτου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”.

1η ορειβατική επιλογή:
Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου 2023, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, θα ανέβουν στον Ταΰγετο, στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19ου αιώνα.

2η πεζοπορική επιλογή:
Την Κυριακή το πρωί όσοι συμμετέχοντες δεν θα ανέβουν στην κορυφή, θα κάνουν μια πανέμορφη πεζοπορία προς την περιοχή ”Πενταυλοί”. Το μονοπάτι ξεκινάει από το Καταφύγιο Ταϋγέτου με κατηφορική πορεία 2 χλμ. (50 λεπτά για τους ”Πενταυλούς”. Στην επιστροφή μπορεί, να χρειαστεί παραπάνω χρόνο λόγω της ανηφόρας.). Η περιοχή των Πενταυλών είναι αυτό ακριβώς που μαρτυρά η λέξη. Πέντε αυλοί (τρύπες) στους βράχους από τους οποίους τρέχει νερό κι όταν συμβαίνει αυτό, το θέαμα είναι μοναδικό.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”, τα σπάνια φυτά και τα αρωματικά βότανα του Ταϋγέτου. Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”. Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο ένα θέαμα πραγματικά φανταστικό.

*Εύκολο προς μέτριο (μην το επιχειρήσετε αν έχετε υψοφοβία ή ακροφοβία).

Ορειβατική νυχτερινή διαδρομή προς την κορυφή από την μεριά της Σπάρτης και το Καταφύγιο Ταϋγέτου.
Εκκίνηση στις 4:00 μ.μ. του Σαββάτου από τα γραφεία του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.), η μετακίνηση θα γίνει με τα Ι.Χ. αυτ/τα της κάθε παρέας.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (μέλη του συλλόγου) και 15 ευρώ (μη μέλη του συλλόγου). Διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου: Extra κόστος σε σκηνές (5 ευρώ το άτομο) ή μέσα στο Καταφύγιο (12 ευρώ το άτομο).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ : Οι συμμετέχοντες πρέπει, να είναι μέλη του Συλλόγου. Αλλιώς τα μη μέλη θα υπογράφουν έντυπο του Συλλόγου, ότι είναι υγιής και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Τετάρτη (16 Αυγούστου 2023) πριν την εξόρμηση στις 8:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου, θα γίνει ενημέρωση των ορειβατών.
Πληροφορίες τις απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος