Καλαμάτα: Νεανικό-Μαθητικό Φεστιβάλ στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Τοπικοί Σύνδεσμοι Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διοργανώνουν Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ, στην Καλαμάτα. Παίρνουν μέρος 30 σχολεία, 1 Δομή Φιλοξενίας, 101 εκπαιδευτικοί, 745 μαθητές & μαθήτριες.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης
Το Σάββατο 13/04/2024 και ώρα 5:00 – 7:30 το απόγευμα στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα παραπάνω αναφερθέντα σχολεία (ανήκουν στο Δίκτυο Σχολείων για το Πρόγραμμα “Κι Αν Ήσουν Εσύ”) θα πραγματοποιήσουν Φεστιβάλ με τίτλο «Όλα τα Χρώματα στην ίδια Κατσαρόλα!» Θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν στο πλαίσιο του “Κι Αν Ήσουν Εσύ” όλη τη χρονιά με δρώμενα, σύντομα Θεατρικά, κατασκευές, τραγούδια, παιχνίδια, ζωγραφιές και πολλές ακόμα δημιουργικές Δράσεις και θα τις μοιραστούν με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία αλλά και με όποιον ακόμα ενδιαφερθεί να έρθει να δει τη δουλειά των παιδιών και να βιώσει κάτι από τη δημιουργική έκφρασή τους σχετικά με την αποδοχή και την ενσυναίσθηση.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα υπάρχουν πάνω από δέκα Σταθμοί τους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν. Σε κάθε στάση ένα σχολείο θα παρουσιάζει διαδραστικά αποκαλύπτοντας τα μυστικά της δικής του περιπέτειας προς την κατανόηση και την αποδοχή. Οδηγός στον περίπατο αυτό θα είναι η Γιώλικα Πουλοπούλου, Σκηνοθέτης – Θεατροπαιδαγωγός Perfomer (ΑΜΚΕ Atactus).

Την εκδήλωση συντονίζουν οι Δήμητρα Τζανετάκη και Γεωργία Τζήλου.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, Παιδικά χωριά SOS, Ξενώνες Ημιαυτόνομων και Αυτόνομων Διαμερισμάτων Προσφύγων ΜΕΤΑδραση, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Τριφυλίας, ΑΜΚΕ Atactus, Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Μεσσηνίας , Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (ΦΟΚΑΛ).

Καλαμάτα: Νεανικό-Μαθητικό Φεστιβάλ στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Μαθητικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος