Καλαμάτα: Mουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας”του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” υπό την Αιγίδα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, υποδέχεται τον νεοσύστατο Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Πατρών σε ένα όμορφο αφιέρωμα στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη και σε μια δράση προσφοράς και φιλαναγνωσίας.

Την Τρίτη (10 Μάϊου) στις 19:00 στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος Όροφος) ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του ΜΣΚ και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μ.Σ. Πατρών συνεργάζονται για πρώτη φορά και από κοινού κα θα παρουσιάσουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στο “σπίτι με τους σκορπιούς” που ο ίδιος ο συνθέτης έγραψε κατά τη διάρκεια της εξορίας του στην Ικαρία.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί την πρώτη κοινή δράση των δύο συλλόγων Αποφοίτων και η πρώτη φορά που η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τα μέλη και το Δ.Σ. Του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Για την είσοδο στην Συναυλία των Συλλόγων Αποφοίτων (10/5) είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης (συγκεκριμένος αριθμός θεατών) στα τηλέφωνα: 27210 22607 & 6955933407.

Τέλος, μια σημαντική δράση θα ξεκινήσει την Τρίτη 10 Μάϊου κατά τη διάρκεια του αφιερώματος και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 13 Μάϊου. Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτισμού, συνεργάζεται με την Δανειστική Σχολική Βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” και σε συνεργασία με τους Συλλόγου Αποφοίτων καλεί όλους τους πολίτες να προσφέρουν βιβλία (σε καλή κατάσταση) κάθε είδους για τον εμπλουτισμό αυτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος