Το Καλοκαίρι για τους φυσιολάτρες και τους εκδρομείς του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” ξεκινά με μια ιδιαίτερη εξόρμηση στον Νομό Κορινθίας, στην παραλία του Σαρωνικού.
Την Κυριακή (1/6/2025), πεζοπόροι και εκδρομείς θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα και θα πάνε πρώτα να επισκεφθούν τις Αρχαίες Κεγχρεές, το Αρχαίο Λιμάνι τους, τον Μεσαιωνικό Πύργο (Μπούρτζι), τα ερείπια Ρωμαϊκού Νεκροταφείου και των Λουτρών.
Η παραθαλάσσια πεζοπορία, για όσους επιθυμούν να περπατήσουν, Θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Αρχαίων Κεγχρεών, έως τα Ίσθμια (Γέφυρα του Ισθμού), διαδρομή 8 χλμ., η οποία ενδείκνυται και για αρχάριους πεζοπόρους.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα επιβιβαστούν στο καράβι, για να κάνουν το διάπλου στην Διώρυγα της Κορίνθου, που χωρίζει την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα.
Το ξακουστό “Αυλάκι” με μήκος 6,4 χιλιόμετρα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της χώρας, που άλλαξε την ιστορία της ναυσιπλοΐας στον Ελλαδικό χώρο.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, απογευματινές ώρες στο τηλέφωνο του συλλόγου 6974252234
ή στο φβ σελίδα: Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ
ή στο instagram: efklis_pezoporikos_kalamatas
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος