Καλαμάτα: Μία ιδιαίτερη εκδήλωση από την “Άνοιξη των πλήκτρων”

H “Άνοιξη των πλήκτρων” συνεχίζει το ταξίδι της την Κυριακή (29 Μαΐου), στις 20:30, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο.

Ο Δρ. Γιάννης Μωραΐτης, μουσικολόγος, τσεμπαλίστας και ερευνητής, θα γνωρίσει στο κοινό, τον πολύχρωμο κόσμο των παλαιών πληκτροφόρων οργάνων και την ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση της παλαιάς μουσικής. Θα ακουστούν και θα σχολιαστούν έργα των François Couperin, J.S.Bach, A. Mozart, L.v. Beethoven.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Dr Γιάννης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1987, στα 16 του χρόνια µμετανάστευσε στη Αμερική όπου και σπούδασε. Κατέχει πτυχίο πιάνου από το Shorter College, μεταπτυχιακό (Master) στη μουσικολογία από το University of Georgia, και διδακτορικό (Ph.D.) στη μουσικολογία από το University of Wisconsin-Madison. Παράλληλα, σπούδασε τσέμπαλο και φιλοσοφία.
Το 2002 µμεταφέρθηκε στη Βιέννη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα για τη διδακτορική διατριβή του µε θέμα το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων του Arnold Schoenberg.
Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στο ίδρυμα Fulbright και παρέμεινε στη Βιέννη όπου εργάστηκε ως καθηγητής στο IES Abroad Vienna και στο Webster University. Δίδαξε ιστορία της μουσικής και τσέμπαλο, και διηύθυνε σύνολα μουσικής δωματίου φοιτητών. Επέστρεψε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2016.
Επικεντρώνεται σε ηχογραφήσεις στο πεδίο της ιστορικής ερμηνείας παλαιάς µμουσικής (historically-informed performance), στον μουσικό µμοντερνισμό του εικοστού αιώνα, και το προοδευτικό ροκ (progressive rock).
Εκτός της μουσικής, ασχολείται µε την ποίηση και τη φωτογραφία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος