Καλαμάτα: Μια ενδιαφέρουσα βραδιά με τον Λαυρέντη Χωραΐτη

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (18 Μαΐου) στις 8.00 , στο Bar Art Restaurant BASSAVIOLA (Παπάζογλου 29, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας) με αφορμή τα σχόλια της πένας του Λαυρέντη Χωραΐτη, μέσα από τις σελίδες τού comic book του με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Αμαρτίες Γονέων”.

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Kalliergon και το Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις, ο δημιουργός του βιβλίου θα μοιραστεί -με όσους παραστούν στο χώρο- σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα (εφιάλτες και μη) για την Ελλάδα της κρίσης.

Αφορμές για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα δώσει, επίσης, ο Billy, ο πολυπράγμων εικαστικός με το δημιουργικό, ανήσυχο πνεύμα μποέμικης πνοής και ο Σωτήρης Μαρίνης, μια προσωπικότητα που έχει σφραγίσει, εδώ και χρόνια, μονοπάτια του πολιτισμού και του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος, ως στάση ζωής, και η δημοσιογράφος Χριστίνα Ελευθεράκη, η οποία θα συντονίζει τη συζήτηση σε μια βραδιά που επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις.

Λαυρέντης Χωραΐτης
Ο Λαυρέντης Χωραΐτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους, στη δυτική ακτή της Μεσσηνίας. Αποφοιτώντας από το τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο. Μετά από επίμονη προσπάθεια συνειδητοποίησε πως ο κόσμος γύριζε από μόνος του. Παραδομένος άρχισε να εργάζεται ως εικονογράφος σε περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες. Όντας γρανάζι της παραγωγικής μηχανής επέκτεινε τις δραστηριότητές του και στην τεκνοποίηση. Τότε ήταν που αποφάσισε να αφήσει την πρωτεύουσα και να γυρίσει στο West Coast της Μεσσηνίας όπου ίδρυσε με τον γραφίστα Π. Ψυχογυιό το δημιουργικό γραφείο Flipping Bird. Κάπου εκεί συνεχίζει να εικονογραφεί, να σχεδιάζει κόμικ και να κάνει περιπάτους στην ακροθαλασσιά με τη γυναίκα του και τα 4 παιδιά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος