Καλαμάτα: Με ομιλία του Π. Παυλόπουλου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου 1821

Με θέμα “Όψεις της πορείας του Ελληνικού Έθνους – Ρίζες και Προοπτικές” μίλησε χθες (Τρίτη) στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας ο μεσσήνιος τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ολοκληρώνοντας τις εκδήλωσεις που πραγματοποιήθηκαν για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Μαρτίου του 1821.

Στην ομιλία του, ο κ.Παυλόπουλος απηύθυνε μηνύματα για τα διδάγματα του παρελθόντος και τις παρακαταθήκες που οδηγούν στο μέλλον και επεσήμανε πως στα 200 χρόνια λειτουργίας του Νεότερου Ελληνικού Κράτους τα επιτεύγματα υπήρξαν πολλά και σημαντικά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δεινά που έφεραν στη χώρα μας, ο φθόνος και ο λαϊκισμός. Τόνισε επίσης πρέπει να γραφεί μια νέα σελίδα στην ιστορική μας πορείας και να θωρακιστεί το κύρος της χώρας μας. Αναφέρθηκε ακόμα στο δίκαιο των θέσεών μας και στα όσα πρέπει να υπερασπιστούμε σήμερα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα πάνω στη «στέρεη» όπως είπε «βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαικού Δικαίου».

Πριν την ομιλία του κ.Παυλόπουλου, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ενώ μηνύματα απέστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
Στο μήνυμα της, η κ.Σακελλαροπούλου σημείωσε πως «στη συλλογική μας συνείδηση, η πόλη της Καλαμάτας είναι συνδεδεμένη με την κορυφαία στιγμή της ελληνικής εθνεγερσίας» και κατέληξε λέγοντας πως «βιώνοντας στον υπέρτατο βαθμό τη συγκινησιακή ένταση της εθνικής μας αφύπνισης, διδασκόμαστε από τη ιστορία μας και μεταστοιχειώνουμε γνώση και συγκίνιση σε υποχρέωση και ευθύνη».

«Η Καλαμάτα έχει λαμπρό παρελθόν, παρόν και μέλλον» επεσήμανε στο δικό της μήνυμα, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Καλαμάτας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος