Καλαμάτα: Μαθητές του 5ου Γυμνασίου κέρδισαν τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Film4Energy Challenge (βίντεο)

Ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη (4/5) οι νικητήριες ομάδες του πανευρωπαϊκού σχολικού διαγωνισμού βίντεο «Film4Energy Challenge» για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η ομάδα «Act Green» από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, ενώ ειδικοί έπαινοι δόθηκαν σε σχολεία της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Λιθουανίας.

Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης ειδικό βραβείο στο βίντεο που γύρισε το σχολείο Aldo Moro από την κωμόπολη Cerro al Lambro της Ιταλίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της εξαιρετικής ποιότητας παραγωγής του.

Ο διαγωνισμός «Film4Energy Challenge» απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να γυρίσουν βίντεο που να αναδεικνύουν τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο τους συμβάλλει στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 90 ομάδες από σχολεία 16 χωρών της ΕΕ.

Η κριτική επιτροπή συνεχάρη όλες τις ομάδες για τα έργα τους. Σύμφωνα με τους κριτές, τα σχολεία γύρισαν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους βίντεο που στέλνουν δημιουργικά και εμπνευσμένα μηνύματα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το βίντεο του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας που κέρδισε το βραβείο κάλυψε τέλεια το θέμα του διαγωνισμού, δηλαδή την ενεργειακή απόδοση, ενώ παράλληλα διακρίνεται για τη δημιουργικότητά του. Επιπλέον, το βίντεο αυτό είναι δυναμικό και χαρούμενο, καταφέρνοντας έτσι να μεταδώσει τα σημαντικά μηνύματα του διαγωνισμού. Ως βραβείο, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανώσει, με χρηματοδότηση της Επιτροπής, μια «ημέρα ενέργειας» στους χώρους του σχολείου με την οποία θα προωθήσει την άμεση αλληλεπίδραση με τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Δείτε το βίντεο των μαθητών από την Καλαμάτα:

https://youtu.be/ooPAyLi6t7w

Πηγή: greenagenda.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος