Καλαμάτα: Masterclass από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

«Χάρτινος κινηματογράφος: Σκηνοθετώντας μία σελίδα κόμικς» είναι ο τίτλος του masterclass με τον Γιώργο Μπότσο και τον Andrea Bruno που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (26 Ιουνίου), στον Χώρο Τέχνης Α49 (Αναγνωσταρά 49). O Γιώργος Μπότσος και ο Andrea Bruno, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τετράωρο masterclass (από τις 16:00 έως τις 20:00) με θέμα την σχέση των κόμικς με τον Κινηματογράφο.

Καλαμάτα: Masterclass από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΠελοποννήσουΠρόκειται για άλλη μία σπουδαία δράση που εξασφάλισε για το κοινό της Καλαμάτας το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών του. Το masterclass χωρίζεται σε δύο ενότητες, μία για κάθε δημιουργό. Ο γνωστός δημιουργός κόμικς, Γιώργος Μπότσος, θα παρουσιάσει τη σχέση, τη φύση της σελίδας κόμικς ως εικαστικής αφήγησης και τη λειτουργία της διαδοχής ή αλληλουχίας των εικόνων, ενώ ο διεθνούς φήμης Ιταλός, Andrea Bruno, θα αναπτύξει την προσωπική του προσέγγιση στην δημιουργία ενός κόμικ σε σχέση με το ντοκιμαντέρ.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε μία ενδιαφέρουσα δημιουργική άσκηση, σχεδιάζοντας τη δική τους εκδοχή μιας κωμικής ιστορίας.
Κι όλα αυτά εντελώς δωρεάν, στον φιλόξενο χώρο του Α49, όπου λειτουργεί αυτές τις ημέρες η διεθνής έκθεση κόμικς “Η 7η Τέχνη συναντά την 9η”, με έργα των Γιώργου Μπότσου, Θανάση Πέτρου, Soloup, Andrea Bruno, Danijel Zezely και Soto Anagno, σε επιμέλεια της δημιουργικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς “Βαβέλ”, για το 7ο ΔΦΝΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά, από τις 16:00 έως τις 21:00 έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο masterclass, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του Φεστιβάλ στο 27210 22376 και στο e-mail info@peloponnisosdocfestival.com .
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος