Καλαμάτα: Κινητοποίηση για τα ντελίβερι

Κοινή ανακοίνωση των συνδικάτων για τα δικαιώματα των εργαζομένων διανομέων σε επισιτισμό και ταχυμεταφορές, εξέδωσαν το συνδικάτο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και το συνδικάτο Τουρισμού – Επισιτισμού Νομού Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το τελευταίο διάστημα είναι επαναλαμβανόμενα τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο των διανομέων, καθώς στον επισιτισμό και στις ταχυμεταφορές η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο με τους εργοδότες να μετράνε με το ρολόι τις παραγγελίες και τις παραδόσεις, χωρίς να παρέχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων κάνει δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα, χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισο-ασφαλισμένοι, με αρκετούς να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για συντήρηση – βενζίνες και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα. Οι εργαζόμενοι κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλλουν.

Τα σωματεία απαιτούν από την Επιθεώρηση Εργασίας να ενταθούν οι έλεγχοι και να εφαρμοστεί σύγχρονη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και διοργανώνουν την Πέμπτη στις 10 το πρωί, συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην Καλαμάτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος