Καλαμάτα: Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου, το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας.

Μια γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 250 μαθητές μέσω 24 ομάδων από απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης ήταν η διάχυση των γνώσεων, η χαρά της δημιουργίας, η ανάπτυξη της συνεργατικότητας και η αφύπνιση των νέων της πόλης μας αλλά και γενικότερα της Πατρίδας μας, καθώς συμμετείχαν ομάδες από περιοχές, όπως η Σπάρτη, το Αγρίνιο και η Ξάνθη. Μέσω του Φεστιβάλ και των παράλληλων δράσεων που εξελίχθηκαν από τις αρχές του έτους, με σεμινάρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις κ.ά, στόχος ήταν η προώθηση των νέων τεχνολογιών, των τεχνολογιών του μέλλοντος που οδηγούν σε έξυπνες κλιματικά ουδέτερες πόλεις καθώς επίσης, γενικότερα οι συμμετέχοντες να είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τους επισκέπτες της εκδήλωσης, να αναλύσουν τις προτάσεις τους και να προτείνουν πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διαμόρφωση των πόλεων του μέλλοντος.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του Φεστιβάλ και την ανταπόκριση που υπήρξε από νέους όλης της χώρας, σημειώνοντας ότι φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι αυτό το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα θεσμό για την πόλη και ένα βήμα μέσα, από το οποίο θα εκφράζεται η τεχνολογική ανησυχία των νέων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Επίσης, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι πλήθος κόσμου κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων από τις ομάδες, έσπευσε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θέλησε να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και τις κατασκευές των παιδιών.

Για την επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας συνεργάστηκαν με τον Δήμο φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ρομποτικής & Νέων Τεχνολογιών Μεσσηνίας, εκπρόσωποι των οποίων απετέλεσαν την οργανωτική επιτροπή.

Καλαμάτα: Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων

Στην τελική φάση του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας συμμετείχαν οι ομάδες:

S-Spot
Energy Saviours
Road Masters
Χαρακοπιό
Ρομποτόπαιδα
Smart Farm
Δημοτικό σχολείο Μεθώνης
ΑΓΡΟΒΟΤ
Vytina Robotics
Μικροί Οδοιπόροι
3 ομάδες του 6ου Γυμνασίου
ΕΚΦΕ Μεσσηνίας
RoboLab (διαδικτυακά)
Robogirls
2ο ΕΠΑΛ
Α(ΠΕ)κοβίτικα
R.LEM.
Robophone
Οι μικροί αγρ(ομπ)οτες
SMARTBRICKS
BLACKSTORM
Kalamata Storm.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος