Καλαμάτα: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας με 45,1 βαθμούς Κελσίου

Ιστορικές θερμοκρασίες ρεκόρ κατέγραψε χθες ο υδράργυρος στην Καλαμάτα. Στη 1 το μεσημέρι ο μετεωρολογικός σταθμός στο κέντρο της πόλης έδειξε θερμοκρασία 45,1 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά ενώ τους 45 έδειξε ο σταθμός της Δυτικής παραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί ποτέ από μετεωρολογικό σταθμό στην Καλαμάτα κατά το παρελθόν ήταν οι 44,1 βαθμοί Κελσίου που είχε φτάσει ο υδράργυρος στις 5 Αυγούστου του 2021 αλλά και την προηγούμενη Τετάρτη στις 19 Ιουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στους 37 βαθμούς Κελσίου παρέμενε ο υδράργυρος και χθες στις 12 τα μεσάνυχτα.

Καλαμάτα: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας με 45,1 βαθμούς Κελσίου

Και σήμερα πάντως στην Καλαμάτα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν σημαντικά και οι ριπές των ανέμων.

Η περιοχή της Μεσσηνίας και σήμερα Δευτέρα παραμένει σε κατάσταση συναγερμού 5 – ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Καλαμάτα: Ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας με 45,1 βαθμούς Κελσίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

πληροφορίες: Κώστας Μενούνος / http://kalamata.meteoclub.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος