Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας προσκαλεί το κοινό σε μια σύγχρονη και καινοτόμα ημερίδα με τίτλο «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Σύγχρονη Φωτογραφία», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (10 Μαΐου 2025), στις 8.00, στο αναγνωστήριο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Θεματικές Ενότητες της Ημερίδας
-Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καλλιτεχνική φωτογραφία: πώς αλλάζει ο τρόπος δημιουργίας, επιλογής και επεξεργασίας εικόνων.
-Έξυπνες τεχνολογίες αρχειοθέτησης: πώς εργαλεία AI συμβάλλουν στην αυτόματη ταξινόμηση, αναγνώριση προσώπων, λέξεων-κλειδιών και γεωγραφικών πληροφοριών στις φωτογραφίες.
-Ηθικά και πρακτικά ζητήματα: το όριο μεταξύ ανθρώπινης και τεχνητής δημιουργίας, πνευματικά δικαιώματα και ο ρόλος του δημιουργού στη νέα εποχή.
Ομιλητής
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο διεθνής φωτογράφος και στέλεχος της εταιρείας Viva.com, Γιάννης Λάριος, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης σε επιχειρησιακά και δημιουργικά περιβάλλοντα. Ο προσκεκλημένος ομιλητής θα μεταφέρει τεχνογνωσία αιχμής από τον χώρο της καινοτομίας και θα παρουσιάσει πρακτικά παραδείγματα χρήσης AI σε εφαρμογές φωτογραφίας και αρχειοθέτησης.
Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως:
-Σε νέους που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία και τις νέες τεχνολογίες.
-Σε χρήστες υπολογιστών, δημιουργούς περιεχομένου, επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και ερασιτέχνες που θέλουν να οργανώσουν καλύτερα τα ψηφιακά τους αρχεία.
-Σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, και κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει από κοντά τις δυνατότητες και τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης.
*Είσοδος Ελεύθερη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος