Καλαμάτα: Ημερίδα από τα Παιδικά Χωριά SOS με τίτλο «ΠαίΖΩ- ΔιασκεδάΖΩ – ΞεχωρίΖΩ»

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος διοργανώνουν Ημερίδα την Παρασκευή (3 Ιουνίου), από 7.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ. στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, με τίτλο: “ΠαίΖΩ- ΔιασκεδάΖΩ- ΞεχωρίΖΩ”.

Το περιεχόμενο της Ημερίδας είναι η “δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου” γύρω από το οποίο θα εκτυλιχθούν οι ομιλίες των συμμετεχόντων, όπως αυτή προέκυψε μέσα από τις δράσεις των Ψυχοπαιδαγωγικών Ομάδων, που λειτουργούν και τη φετινή χρονιά με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων. Άξονας των δράσεων είναι το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού στον ελεύθερο χρόνο, όπως αυτό προβλέπεται από το Άρθρο 31.- 1 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Την Ημερίδα θα πλαισιώσουν δημιουργικά εργαστήρια, ανοιχτά σε όλα τα παιδιά της πόλης μας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα, στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Θα συμμετέχουν φορείς της τοπικής κοινότητας.
Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από ειδικούς και επαγγελματίες, που ενεπλάκησαν ενεργά στο πρόγραμμα των ψυχοπαιδαγωγικών Ομάδων, στο χώρο του αμφιθεάτρου “Νικόλαος Πολίτης”.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος