Καλαμάτα: Ιδιαίτερη προσοχή λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να έχουν σήμερα οι πολίτες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή της Μεσσηνίας από τα ξημερώματα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να μην παρκάρουν τα οχήματα τους κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές, ενώ οι πεζοί θα πρέπει δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα και να αποφεύγουν μετακινήσεις κάτω από επικίνδυνα κτίρια.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία, λόγω του ισχυρού ΒΑ ανέμου, θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες αν τελικά υπάρξει κατάλληλος υετός, θα κατέβουν και κάτω από τα 400μ. Επίσης θα εκδηλωθεί παγετός.

Προσοχή, θα πρέπει επίσης να επιδείξουν οι οδηγοί που θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Αθήνα και Καλαμάτα – Σπάρτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος