Καλαμάτα: Η ταινία “Στην αυλή του σχολείου” στην Κινηματογραφική Λέσχη

Με ένα ηχηρό μήνυμα, με την επίκαιρη και δυναμική προτροπή “Μίλα” θα κλείσει η χειμερινή περίοδος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας. “Μίλα για όσα δεν μπορούν να ειπωθούν, μίλα για το κακό που συμβαίνει δίπλα σου, μίλα για το κακό που συμβαίνει σε σένα, μίλα για να γίνει ο κόσμος καλύτερος”.

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, στις προβολές της Λέσχης τη σκυτάλη παίρνει η ταινία “Στην αυλή του σχολείου (Un monde)”.

Η Λορά Γουαντέλ, διακεκριμένη ήδη από τη μικρού μήκους της, «Les corps étrangers» του 2014, γράφει και σκηνοθετεί μια ταινία για το bullying. Η σκηνοθετική ματιά της είναι αφοπλιστική. Η κάμερα εστιάζει, σχεδόν πάντα και σχεδόν μόνο, στο πρόσωπο της Νορά. Η βία περνά κλεφτά από την περιφερειακή όραση. Ο, τι συμβαίνει στο σχολείο, συμβαίνει κυρίως εκτός κάμερας, με τον θεατή ν’ ακούει τη δράση και ν’ αντιλαμβάνεται τη φρίκη της στα εκφραστικά μάτια της Νορά. (Μάγια Βάντερμπεκ), στα χείλη της που πεισμώνουν ή τρεμοπαίζουν για να μην κλάψει. Η συναισθηματική ένταση κι η οργή αυξάνονται σταδιακά κι εκρηκτικά.

Κινηματογραφικά μοναδική ταινία που θέτει στο επίκεντρο την παιδική εμπειρία, στη δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού. Διακρίθηκε με Βραβείο FIPRESCI Τμήματος “Ένα Κάποιο Βλέμμα” ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2021 και Ειδικό Βραβείο για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ 2021.

Προλογίζει η κα. Αντωνία Σκόκου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Msc Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Προϊσταμένη κοινωνικής υπηρεσίας Δήμου Πύλου Νέστορος

*Τετάρτη 22/3/2023 – Στην αυλή του σχολείου – Un monde
21:00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος