Καλαμάτα: Η παράσταση “Λα Μοσκέτα” επιστρέφει στο Αμφιθέατρο του Κάστρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας μετά την επιτυχημένη περιοδεία στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη με το “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς” ή απλά “Λα Μοσκέτα” του Ρουτζάντε, θα δώσει μια ακόμα παράσταση στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας την Τετάρτη (31 Αυγούστου) στις 21.30.

Μία από τις σημαντικότερες λαϊκές κωμωδίες του 16ου αιώνα που κάτω από την επιφανειακή της αφέλεια και λαϊκότητα, μιλάει για την διαφθορά και την βία σαν βασικές και σταθερές παραμέτρους μιας κοινωνίας σε παρακμή. Όσο για τον έρωτα, τίθεται και αυτός στην υπηρεσία των συμφερόντων.

Σε σκηνοθεσία και διασκευή του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Γιάννη Μαργαρίτη, το έργο μεταφέρεται στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι, σε συνδυασμό με την άνοδο του Χίτλερ, αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη.

Η φαινομενικά απλοϊκή ερωτική ιστορία του έργου και τα ιλαροτραγικά παθήματα των ηρώων, με την μεταφορά της εποχής αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Ποιοι είναι οι πολίτες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνουν υποστηρικτές φασιστικών νοοτροπιών και καθεστώτων. Πως το συμφέρον παίζει τον απόλυτα καθοριστικό ρόλο. Πώς η έλλειψη αξιών δημιουργεί μια επικίνδυνη
προσαρμοστικότητα.

Το έργο έχει έναν μεγάλο πρόλογο, που εισάγει τους θεατές στην ιστορία. Η διασκευή του έργου βασίζεται κυρίως στην αλλαγή αυτού του προλόγου και σε μικρούς προλόγους σαν συνέχεια του πρώτου, πριν από κάθε πράξη. Επιπροσθέτως έχουν προστεθεί πέντε θεατρικά τραγούδια, σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Οικονομάκη μετά από κάθε πράξη, που καλούν το κοινό να στοχαστεί πάνω στην ιστορία και την φύση του ανθρώπου στο διάβα της.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη.
Η μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιώρα.
Το σκηνικό και τα κοστούμια της εξαιρετικής Ρουμάνας σκηνογράφου Carmencita Brojboiou
Η πρωτότυπη μουσική οι στίχοι και τα τραγούδια του Δημήτρη Οικονομάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ζερόμ Καλούτα, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστός Νικολάου και Χρυσάνθη Δούζη

Πληροφορίες: 10.00-13.00 στο 2721360620

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος