Καλαμάτα: Η παράσταση κούκλας “Ρεμπέτικο” στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Η Πειραματική Σκηνή σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, παρουσιάζει, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 21.00, την παράσταση κούκλας “Ρεμπέτικο” από την γαλλική ομάδα θεάτρου Anima Theatre.

Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Στην παράσταση παρουσιάζεται η ιστορία των διώξεων και του ξεριζωμού των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένη από την ελληνική μουσική μορφή του Ρεμπέτικου. Η ιστορία του Ρεμπέτικου είναι συνυφασμένη με τις ιστορικές αυτές στιγμές. Εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920 όταν κύματα μεταναστών, κυρίως Ελλήνων απελάθηκαν από τη Μικρά Ασία. Αυτό το δημοφιλές είδος μουσικής έγινε συντροφιά των προσφύγων όταν ήρθαν στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, γνωρίζοντας μια μεγάλη αναγέννηση.

Το έργο παρουσιάζει την Οδύσσεια των προσφύγων σε ένα θεατρικό, εικαστικό και μουσικό ταξίδι με εικόνες, μαριονέτες, σκιές, βιντεοπροβολές δημιουργώντας μια “φανταστική” διάσταση.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 22 Οκτωβρίου στην Ελευσίνα, πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης, σε δύο παραστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος