Καλαμάτα: H “Αυτοσχέδια Σκηνή” ετοιμάζει την νέα της παραγωγή

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα, “Αυτοσχέδια Σκηνή” μετά την μεγάλη επιτυχία: “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”, του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, που ανέβηκε το 2019 και απέσπασε δύο βραβεία (καλύτερης παράστασης και β γυναικείου ρόλου), στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, και μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας, ετοιμάζεται για την νέα της παραγωγή.

Σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά, με ένα έργο κωμικό και δροσερό της γνωστής συγγραφέα και ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη. Το έργο έχει τίτλο “Σκωτσέζικο Ντους” και γράφτηκε το 2010.

Η ομάδα έχει ανεβάσει ξανά έργο της Χρύσας Σπηλιώτη. Το 2014 ανέβασε το “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” με άδεια της ιδίας και με αυτό το νέο έργο, το “Σκωτσέζικο Ντους”, αποδίδει φόρο τιμής στην συγγραφέα, καθώς φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που βρήκε τραγικό θάνατο στο Μάτι.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο σκηνοθέτης που με την εξουσιαστική του διάθεση ταλαιπωρεί τον θίασο. Οι ηθοποιοί που με τα “βεντετιλίκια” και το ευαίσθητο Εγώ τους “επιστρέφουν” την ταλαιπωρία στον σκηνοθέτη. Και όταν μάλιστα αρχίζουν τα μάλλον μπερδεμένα ερωτικά μπλεξίματα, τότε τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς το ανέβασμα της παράστασης της Λυσιστράτης πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα..

Η πρώτη συνάντηση με την σκηνοθέτη Μαρία Σκαφιδά, για το έργο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (26 Σεπτεμβρίου 2022), 17.30-20.00 και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να επισκεφθεί τον χώρο της ομάδας, το “Θέατρο Βαγόνι”, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ή να επικοινωνήσει με την ομάδα στα τηλέφωνα 27210-81597 και 6908676277.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος