Καλαμάτα – Γ. Στύλιος: “Στόχος η ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας”

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες, Πέμπτη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Κτηματολογίου καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη.

Ο κ.Στύλιος κήρυξε την επίσημη λειτουργία του νέου υποκαταστήματος Καλαμάτας του Κτηματολογικού Γραφείου Πελοποννήσου (μετά και τη μετεξέλιξη όλων των υποθηκοφυλακείων) που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αριστοδήμου και Πανταζοπούλου. Στο γραφείο της Καλαμάτας μεταφέρονται και τα γραφεία και οι υπάλληλοι της Αβίας και της Μεσσήνης και προϊσταμένη του ορίσθηκε η Ευσταθία Στεφανέα.

Ο υφυπουργός λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση με τους δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και βουλευτές Μεσσηνίας στο δημαρχείο της Καλαμάτας όπου τόνισε πως οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέες φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες και επεσήμανε πως στόχος είναι να προχωρήσει η ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας.
Πρόκειται για έργο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου πολεοδομικών αδειών το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών απεικόνισης Δομημένων Επιφανειών και Μητρώου Κτηρίων και θα διαλειτουργεί με το σύστημα Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίων του ΤΕΕ για την άντληση και προβολή των στοιχείων. Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα όπως η μεταγραφή στο Κτηματολόγιο κοινόχρηστων χώρων, δρόμων, σχολείων του δήμου που εμφανίζονται στην κυριότητα είτε του δημοσίου, είτε ως αγνώστου ιδιοκτήτη προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις και αλλαγές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος