Καλαμάτα: Εργαστήρι Κίνησης 50+ στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει και φέτος το Εργαστήρι Κίνησης 50+ Για Ενήλικες από 06.07-10.07, 2023 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ( Black Box – Εναλλακτική Σκηνή).

Σχετικά με το εργαστήρι:
Η Πηνελόπη Μωρούτ συντονίζει ένα εργαστήριο κίνησης ενηλίκων, το οποίο εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της πρακτικής Fighting Monkeyκαι, κυρίως, στη διαδικασία έξυπνης εξάσκησης και βιώσιμης γήρανσης. Πρόκειται για μια εφαρμοσμένη πρακτική ανθρώπινης ανάπτυξης μέσα από την κίνηση, την οποία ανέπτυξαν ο Jozef Fruček και η Λίντα Καπετανέα.

Η πρακτική Fighting Monkey διερευνά:
Τη διαδικασία της γήρανσης και τρόπους διατήρησης της υγείας των αρθρώσεων και συνολικά του μυοσκελετικού συστήματος προκειμένου να διατηρείται η κινητικότητά μας μέσα στον χρόνο.
Την ανάπτυξη της ελαστικότητας του σώματος και της πλαστικότητας του εγκεφάλου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια κίνησης, που αποσκοπούν στη διατήρηση της νεότητας του νευρικού συστήματος.
Την ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού στο σώμα και τον ρόλο του στη μικρή και μεγάλη κλίμακα της ανθρώπινης ζωής.
Την ανάπτυξη επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με το περιβάλλον μας, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας μάθησης και τη δημιουργία «ιστοριών», που μας εμπνέουν και τροφοδοτούν την όρεξή μας για ζωή.

Στο εργαστήρι Fighting Monkey Practice 50+ οι συμμετέχοντες θα παίξουν ανορθόδοξα παιχνίδια για τη βελτίωση της μνήμης, τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων του σώματος, την αφύπνιση των αρθρώσεων και την αναζωογόνηση του νευρικού συστήματος.
Πληροφορίες & Εγγραφές: mail@kalamatadancefestival.gr (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος