Καλαμάτα: Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

Έτοιμη είναι η επετειακή έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του ‘21 και τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου, «Ιχνηλατώντας τη συμβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής ενδοχώρας στο Έπος της Ανεξαρτησίας. Σηματωροί και αγωνιστές του 1821», του καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Θανάση Χρήστου, παραδόθηκαν στον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο.

Το βιβλίο 610 σελίδων, το οποίο προλογίζει ο Δήμαρχος Καλαμάτας, είναι γραμμένο σε δύο γλώσσες και εμπεριέχει γκραβούρες, λιθογραφίες κι άλλα εικαστικά έργα, καθώς και σημαντικά ιστορικά στοιχεία με αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Χρήστου, για το έργο του, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σε ειδική εκδήλωση το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διατεθεί δωρεάν στα σχολεία του Δήμου, σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Βιβλιοθήκες, φορείς, συλλόγους κ.λπ.

Τέλος, κατά τη συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου παρουσία του αντιδημάρχου, Νίκου Μπασακίδη, και της διευθύντριας Προγραμματισμού, Παναγιώτας Κουράκλη, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την προετοιμασία του Φόρουμ Διπλωματίας, που προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας για τα μέσα Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος