Καλαμάτα: Επαναλειτουργεί το κέντρο νεοσυλλέκτων – Έρχεται το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος νέας γενιάς (ηχητικό)

Μέσα στο προσεχές καλοκαίρι θα επαναλειτουργήσει το Στρατόπεδο Καλαμάτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο δηλώσεων του, κατά την χθεσινή παρουσία του στην Καλαμάτα για τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο οργανωτικά θέματα ώστε να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο της πόλης μας, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα ο υπουργός γνωστοποίησε οτι τον επόμενο μήνα αναμένεται στην 120 ΠΕΑ το νέο εκπαιδευτικό αεριωθούμενο, νέας γενιάς Μ 346, ιταλικής κατασκευής, ένα από τα 10 που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των ικάρων, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν και στις ανάγκες των νέων μαχητικών (Rafale & F35) που προστίθενται στη φαρέτρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου:

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Καλαμάτα για τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης παραβρέθηκε και ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος