Καλαμάτα: Έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Η Τελετή Έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (8 Απριλίου) στις 21:00, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33), παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας”, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέας και διοργανωτής του Φεστιβάλ.
«Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» είναι μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού κι έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, αλλά και με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα.
Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίων Γυφτάκης.
Παρόντες στην προβολή θα είναι η σκηνοθέτις, ο Δημήτρης Φίλντισης που τράβηξε τα πλάνα της ταινίας με drone καθώς και ο Αρίωνας Γυφτάκης, ο οποίος μαζί με τον Gabriele Milozzi θα κλείσει μουσικά την έναρξη του Φεστιβάλ, με μια συναυλία τζαζ και συνθέσεις εμπνευσμένες από την ατμόσφαιρα του ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
21:00 Τελετή Έναρξης-Χαιρετισμοί
21:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (70΄)
22.30 Συναυλία τζαζ με τους Aρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο) και Gabriel Milozzi (alto σαξόφωνο & soprano σαξόφωνο).

Οι προβολές των ντοκιμαντέρ στο Πνευματικό Κέντρο θα ξεκινήσουν από τις 17:00.

*Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, το κοινό πρέπει να έχει υπόψη του τα εξής:
– Η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων.
– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο Πνευματικό Κέντρο.
– Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση πριν από την έναρξη της εκάστοτε προβολής, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού.
– Συνιστάται η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο (2) έως και τέσσερις (4) καθήμενους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος