Καλαμάτα: Έναρξη για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με την προβολή δύο ιδιαίτερων ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ), ξεκινάει σήμερα Παρασκευή (18 Ιουνίου), στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Πρόκειται για δύο μαθητικές ταινίες τεκμηρίωσης, τις “Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι” και “Μην πεις ποτέ σου, Είναι αργά”, για τις οποίες το ΕΚΟΜΕ ανέλαβε πιλοτικά τον ειδικό υποτιτλισμό και την ακουστική περιγραφή. Στόχος είναι να ενσωματωθεί στις προβολές το κοινό με προβλήματα ακοής και όρασης.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Στέλιος Κυμιωνής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΟΜΕ και η Ειρήνη Ανδριοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ.

Το ολοκληρωμένο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ απαρτίζεται από 58 διεθνή και 27 ελληνικά ντοκιμαντέρ και δύο αφιερώματα, το “Διεκδικώντας την Ελευθερία”, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και το αφιέρωμα στην Ισότητα των δύο φύλων. Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 21:00, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Αριστοδήμου 119) και θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου.
Οι ταινίες του Φεστιβάλ θα ταξιδέψουν σε όλο το δίκτυο των πόλεων της Πελοποννήσου (Σπάρτη, Πάτρα, Γύθειο, Ξυλόκαστρο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Δημητσάνα, Στυμφαλία, Λεβίδι και Δερβένι), με προβολές σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας τις οδηγίες για την ασφάλεια του κοινού, των καλεσμένων και του προσωπικού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), σε συνδιοργάνωση με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου καθώς και με τους Δήμους του Δικτύου.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΤ Καλαμάτας και η Βουλή Τηλεόραση.
Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει διερμηνεία στη Νοηματική.
Όπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές, τα σεμινάρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος