Καλαμάτα: Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Στη σκιά των ποιητών Κώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη»

Η φιλότεχνη ομάδα «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» ταξιδεύει στη φιλότεχνη Καλαμάτα, όπου για δύο βδομάδες από τις 6 έως τις 20 Νοεμβρίου, διοργανώνει εκ νέου μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Στη σκιά των ποιητών Κώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη» στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η έκθεση ζωγραφικής είναι θεματική και αφιερωμένη στον Κώστα Καρυωτάκη και τη Μαρία Πολυδούρη, Στους δύο αυτούς σπουδαίους ποιητές, οι οποίοι γίνονται γέφυρα που ενώνει τις δύο γειτονικές πόλεις Τρίπολη – Καλαμάτα μιας και γεννήθηκαν σε αυτές (ο Καρυωτάκης στην Τρίπολη και η Πολυδούρη στην Καλαμάτα). Στους δύο αυτούς ποιητές, που οι καταστάσεις και η Τέχνη, τους έφεραν τόσο κοντά αλλά η μοίρα τους κράτησε χώρια. Οι πίνακες των καλλιτεχνών μελών της ομάδας μας είναι εμπνευσμένοι από στίχους ποιημάτων τους

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στίς 6:30μμ

«Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού»

Οι «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» συγκεντρώθηκαν πρώτη φορά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τρίπολης το 2019 και διοργάνωσαν ομαδική έκθεση ζωγραφικής με παράλληλες δράσεις στην αίθουσα αναμονής του σταθμού.

Η δεύτερη ομαδική έκθεση έγινε στο φουαγιέ του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου Τρίπολης το 2021 με έργα ζωγραφικής πάνω σε στίχους του Κώστα Καρυωτάκη και παράλληλες εκδηλώσεις (θεατρική παράσταση, προβολή ταινίας με θέμα τον αγαπημένο συμπολίτη μας σπουδαίο ποιητή).

Το φετινό ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούνιο στην Τρίπολη στα πρώην «Χρωματουργεία Λουκαΐτη», ένα ξεχωριστό διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης, που ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε κάτι καινούργιο. Σήμερα ο χώρος λέγεται «Ευτοπία» και αποτελεί έναν συνεργατικό τόπο Πολιτισμού κ Συμβουλευτικής.

Στη συνέχεια το “Τρένο του Πολιτισμού” έκανε στάση, στην Δημητσάνα όπου διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής στο συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας με τίτλο “…ιστορίες χρωμάτων” και στην Πανέμορφη Καρύταινα όπου ο ιστορικός Πύργος της Λεβένταινας φιλοξένησε για ένα μήνα τον Αύγουστο ακόμα μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος