Καλαμάτα: Έκθεση comics «Calvino Immaginario» στο Πνευματικό Κέντρο

Φέτος, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Italo Calvino (1923), ενός από τους πιο γνωστούς συγγραφείς, δοκιμιογράφους, και δημοσιογράφους της Ιταλίας, παρουσιάζεται, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, μια πολύπλευρη έκθεση comics, εικονογραφήσεων και γελοιογραφιών, εμπνευσμένων από τους φανταστικούς κόσμους του διάσημου συγγραφέα. Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι δημιουργοί, και ύστερα από την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Μάιο, έχει ξεκινήσει το ταξίδι της για τον κόσμο με πρώτο σταθμό την Καλαμάτα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και θα καλωσορίσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης της Καλαμάτας από Δευτέρα 26 Ιουνίου έως και Σάββατο 01 Ιουλίου τις ώρες 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00 και θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο (εξώστης) του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33).

Επιπλέον, θα διοργανωθεί, για εφήβους, εκπαιδευτική δράση δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης την Τετάρτη 28 Ιουνίου τις ώρες 10.00 – 13.00.

Η αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία Mataroa με έδρα την Καλαμάτα, που από το 2015 σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα με κεντρικούς πυλώνες την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τεχνολογία και το περιβάλλον, σε συνεργασία με την Comicdom, εξασφάλισε την παρουσίαση της έκθεσης «Calvino Immaginario – Οι Φανταστικοί Κόσμοι του Italo Calvino» στην Καλαμάτα.

To Comicdom CON Athens είναι το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ της χώρας για την τέχνη των comics, καθώς και της εικονογράφησης και του animation, που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2006 και αποτελεί σημείο συνάντηση της εγχώριας και διεθνούς δημιουργικής σκηνής. Το έργο της Comicdom λειτουργεί ενδυναμωτικά, αξιοποιώντας την 9η Τέχνη (Κόμικς) ως εργαλείο εκπαίδευσης, θεραπείας και ανάπτυξης κοινοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος